Najbolji vježbe da ublažim bola u nogama

bola u nogamaVježba noge redovno ne samo poboljšava zdravlje nogu, u sveobuhvatan način, jer je također smanjuju rizik od povreda. Hodao je i dalje najbolja vezba moguće. Kad hodaš, noga će izvesti punog dometa kretanja koji je sposoban, od trenutka kada peta dodirne zemlju dok ne diže na prste na nogama. Šta više, hodanje je jedan od najboljih vježbe za cijelo tijelo: poboljšava kardiovaskularni zdravlje i donosi mnogo prednosti, da li je za tvoju opticaju, tvoj misicni tonus i tvoje raspoloženje.

Pored toga da hoda ili planinarenje, vježbe za fleksibilnosti i snagu mogu da vam pomognem i da držiš noge zdrav

Fleksibilnost vježbe. Vježbe za poboljšanje fleksibilnosti mogu da vam pomognem i održavati agilnost u nogu, i možeš da smanjimo rizik od povreda. Ne brini, ako ti noge povećali u ukočenost sa godinama, neka istraživanja pokazuju da, bez obzira na godine, to je uvijek moguće da poboljša fleksibilnosti. Najbolji način da radim tvoj fleksibilnosti, proći polagan, nježan istezanja, svaki dan, tako da se ne fokusiraš na jedan mišićnu grupu.

Snaga treninga … vježbe snage (ili izdržljivosti) su oni to rade mišiće koristeći otpora, kao što težine ili vježba bendove. Snaga vežbama jačaju mišiće što rezultira bolje podršku i zaštitu nogu u cjelini. Vježba bendova izgleda kao kompresije zavojima ali mogu biti pronađena u nekoliko boje, koji odgovaraju na nivo otpora su ponudu.

Fleksibilnost vježbi i snagu može biti ubačene u svakodnevnu rutinu. Najviše se može učiniti dok je trening. Možeš nekoliko kada si sjedio, u posao, dok drugi zahtijevaju da se stoji. Da ne klizi ili padnu, to je preporučljivo biti bosonoga i upotrebi stolicu, stola ili zid da ti dam malo ravnotežu, ako je to potrebno.Jednostavno vježbe za istezanje i ojačati noge

Prije nego li obavi bilo vježba za noge, uzmite si vremena i zagrijavanje i streč. U suprotno slučaju, noge ti moraju nositi teret sve ovo aktivnost odjednom, pogotovo ako si u kontekstu sport, visokog-udar, kao što tenisa ili aerobik. Da li si patila od artritis, dijabetes, kardiovaskularne problema, ili struktura nogu što može uticati na tvoju sposobnost da uradi tako dalje, i tako vježba, preporučujemo da se konsultujem specijalista pre nego što počneš.

Jednostavno vježbe za istezanje i ojačati noge

Posao fleksibilnosti – Da poveća svoj fleksibilnosti prije nego što pokuša bilo koji drugi vježba, probaj:

1. Sedi na stolici sa nogu čvrsto na zemlji.
2. Podignite lijevu nogu, tako da je to tvoje stopalo ne dodiruju tlo, i koristi svoj palac da naprave krugove u vazduhu, pretvara se u pravcu igle od sat, crtež na 15 ili 20 okreće.
3. Promeni pravac i 15 do 20 krugovima, ovaj put je u suprotnom pravcu od igle od sat.
4. Ponavljam vježba sa desnom nogom.

Komarac za stopalo – Da proširim mišiće od tabane:

1. Stani visoka, noge zajedno.
2. Idi jedan korak natrag u levoj nozi tako da je tvoja peta je podigao i prste nogom vršiti pritisak na zemlju. Trebao bi se osjećati mišiće da vuci lagano.
3. Zadržati poziciju za 20 do 30 sekundi.
4. Ponavljam vježba sa desnom nogom.

Vježbe petaVježbe peta – Da sedi iza peta:

1. Napravi krug sa vježba bend oko nogu težak komad namještaja, kao sto ili stol.
2. Sedim ispred, a nogu stavi na poslu, tako da za vježbu bend da radim u krugu od tvojih stopala, samo ispod prste.
3. Povući sa prednji deo stopala, što će uzrokuju savijanje u zglob. Zadržati poziciju za par sekundi, i opusti se. Trebao bi se osjećati tvom peta streč.
4. Radila između 10 do 15 ponavljanja.
5. Ponavljam sa drugo stopalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *