Rješenje za nuspojave droge

Rješenje za nuspojave drogeKo je već pretrpela nuspojave uzimanja lijekova? I ako je moguće da se izbjegne neki? To je u svakom slučaju obećanje da nudi IsoMIF, novi alat za bio-informatiku razvijena od strane profesora Rafael Najmanovich, doktorat u dizajnu i profesor-istraživač u FMSS i na CRCHUS, Matthew Chartier, doktorat student, a svoj tim na Fakultet i zdravlje nauka za racionalno razvoj i selektivno drogu.

Tokom četiri godine, grupa je radio stvoriti alat od bioinformatici i da ustanovi banku podataka sadrži interakcija između mali molekule i proteina, poput onih koje je naš tijelo koriste da se izgradi, vodim i štitim. Ovo set informacije omogućava izradu lijekova bolje prilagođen.

Kako to funkcioniše?

Važno je da znaš da sve tkivo naše telo su se sastoji od molekule se zove proteine. Kada protein je promijenio (za iznos proizvodi ili mutacija), mobilnog funkcije su neuravnotežena, i ti iskustvo simptome bolesti. To se desi kada smo propisao lijek za obnovu funkcionalan ravnotežu napadajuci protein posebno. Međutim, može dovesti do unakrsne reactivity na druge proteine tu izložbu strukturalne sličnosti, i hemijskog, koja uzrokuje neželjenih efekata.

“Ova baza podataka je korisno da uporedim protein terapija interesa sa proteine to ne treba da bude iz i tako razviti lekove koje će izbjeći neke nuspojave, koji mogu rezultirati hospitalizacija ili biti opasne po život “, kaže da je istraživač Odjela za biohemiju.

Ovo softver ima sposobnost da se otkrije slučajeve gdje droge koje su vec odobren za posebne koristi možda biti izmeštene i odobrio za novi zahtjev. U stvari, može se desiti da meta lijekove otkriva sličnosti sa protein važno za druge države. IsoMIF identificira ove slučajeve i predlaže redefinition od lijek kako da se ponašaš prema različitim stanju i uštedeti vreme i novac.Da lijek

“Da ovaj dan, metode nisu mogli samo da otkriju sličnosti na pozicije atoma na površinu od proteina. Novi alat koji smo razvili je sposoban otkriti ne samo strukturalne sličnosti ali i sličnosti hemijske interakcije. To je moćan izvor “, kaže profesor Najmanovich.

Da lijek

Koristi takav detaljne informacije besplatnog online, farmaceutske kompanije je sada sve u ruci dostaviti lijekove preciznije i ovo način da se izbjegne neki od neželjenih efekata.

“Cilj moje istraživanje je da razumemo i predvidjeti funkcije proteini i da se prijavim ovo znanje da razvoj inovativne metode da se otkriju, i spriječiti iskoristiti ovo veza je zbunjen između droge i proteine da su slični u dizajnu i razvoj nove lijekove,” objašnjava biokemičar.

Na kraju, jasno je da ovaj alat bio-informatiku, pored pomaže spriječiti nuspojave, poklone širok spektar prijave u polja racionalne razvoj i selektivno droge, i predviđanje interakcija između droge i protein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *